zondag 17 juli 2011

Britse politie zoekt gevaarlijke gifmenger

De Britse politie is op zoek naar een gevaarlijke, mysterieuze gifmenger. De man of vrouw zou vermoedelijk al drie dodelijke slachtoffers gemaakt hebben in een ziekenhuis in Manchester. Ze zijn het slachtoffer geworden van een mogelijk opzettelijk vervalst medicijn.

In een lot ampullen met fysiologisch serum werd insuline aangetroffen. De ampullen lagen in een opslagruimte van het Stepping Hill Hospital in Stockport, in het nooordwesten van Engeland.

Het was een verpleegster die begin deze week aan de alarmbel trok nadat op haar dienst een groot aantal patiënten een lage suikerspiegel in het bloed vertoonden, zonder een duidelijke oorzaak.

De speurders onderzoeken momenteel drie verdachte overlijdens. Op 7 juli overleed een 44-jarige vrouw. Deze week stierven twee bejaarde mannen van 71 en 84 jaar.

De onderzoekers vermoeden dat de insuline met opzet in de serumampullen werd geïnjecteerd, die op minstens twee diensten werden gebruikt. Een lijkschouwing gaat daarover zekerheid moeten brengen.

0 reacties:

Een reactie posten