vrijdag 29 juli 2011

"Wij scheuren onze broek niet aan 6.000 euro huur per maand"

Het restaurant van Betty in Blankenberge ligt onder vuur. Er wordt nu al voor het ergste gevreesd. Meerdere mensen vrezen dat het slecht zal aflopen, maar daar wil Betty uiteraard niet van weten. "We weten waarmee we bezig zijn."

"Wat de mensen ook mogen vertellen, 'Betties' heeft een goede start genomen", weet haar man Bart in 'Dag Allemaal'. "Wat wij hebben gefikst was een huzarenstukje. Minder dan twee maanden voor de opening was dit nog ruwbouw, zonder muren of leidingen. Nadat alles was ingericht, hadden we welgeteld één dag om de boel op te kuisen. Ons personeel had niet eens de tijd om deftig in te lopen."

Betty met haar man Bart: "Betties is op dit moment zeker rendabel"
Al vreest men in Blankenberge dat het restaurant na de zomer niet meer rendabel zal zijn. "Ik ben er zeker van dat die mensen zich vergissen", gaat Betty in het verweer. "Wij beginnen stilaan een vast cliënteel op te bouwen, en het is zelfs al gebeurd dat we hier een groep mensen moesten weigeren omdat we volzet waren. Alleen bij slecht weer zit het terras niet vol."

Betty runt een erg grote zaak. Bovendien moet het koppel maandelijks 6.000 euro huur betalen, plus vaste kosten. "Dat is een hele smak geld", ontkent Bart niet. "Gelukkig konden we rekenen op de brouwerij en de bank, maar natuurlijk hebben we zelf serieus geïnvesteerd. Ik heb ook een aankoopoptie op het pand, misschien is dat wel een oplossing op langere termijn. Maar momenteel scheuren we aan Betties zeker niet onze broek, integendeel. Of dat zo in de winter ook gaat zijn, valt af te wachten."

0 reacties:

Een reactie posten